A párizsi terrortámadások óta először nyílt meg a Stade de France

Fotó: ANADOLU AGENCY / MUSTAFA YALCIN

-

A köztársasági elnök 2015. november 13. után visszatért a támadások egyik helyszínére.


Szigorú biztonság mellett, Francois Hollande köztársasági elnök jelenlétében nyitotta meg újra a kapuit szombaton a Stade de France – először a tavaly novemberi terrortámadások óta. Az alkalom egy francia-olasz rögbimeccse volt, amelyre 64 ezren voltak kíváncsiak.

Francois Hollande tavaly november 13-án is ott volt a stadionban, akkor a biztonságiaknak kellett őt kimenekíteni, miután az Iszlám Állam megkezdte az összehangolt terrortámadásokat, amelyeknek az egyik célpontja épp a Stade de France volt. Akkor este három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az épület mellett, miközben bent a francia és a német válogatott játszott.

A francia államfő azt mondta: „A borzalmas támadások után vissza akartam jönni az első rendezvényre, mert az életnek mennie kell tovább, nem szabad semmit sem feladnunk, ugyanakkor sokkal szigorúbban is kell vennünk a biztonságunkat”.

A stadionba érkező szurkolókat kétszer is átvizsgálták, az épületen kívül pedig több tucatnyi, rohamrendőrökkel tömött kocsi állt.