A párizsi merénylőt ismerte a francia hírszerzés

Fotó: AFP / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

-

Az incidens után a repülőteret kiürítették és lezárták, mintegy 3000 embert kellett evakuálni.


Ismerte a francia hírszerzést azt a muszlim férfit, akit szombat reggel lelőttek a párizsi Orly repülőtéren, miután megpróbálta egy katonanő géppisztolyát elvenni – írja az Origo.

Ugyanez a férfi nem sokkal korábban rálőtt egy rendőrre egy közúti ellenőrzés során. A rendőrség terrorelhárítási részlege átvette a nyomozást.

Azt a férfit lőtték le az Orly repülőtéren, aki korábban egy közúti ellenőrzésen rálőtt egy rendőrre – közölte Bruno Le Roux francia belügyminiszter annak kapcsán, hogy szombat reggel lelőttek egy férfit a párizsi Orly repülőtér déli termináljában.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a férfi elvette egy szolgálatban lévő katonanő fegyverét, majd bemenekült egy boltba, ahol két másik katona lelőtte az elkövetőt. Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter viszont azt mondta, az eset másképp történt, mint ahogy az első híradásokban beszámoltak róla.

Az incidens után a repülőteret kiürítették és lezárták, mintegy 3000 embert kellett evakuálni. Bombák, illetve a férfi lehetséges társai után kutattak a helyszínen, de nem találtak semmit.