A párizsi merényletekhez köthető testvérpárt vettek őrizetbe

-

A belga hatóságok vasárnap őrizetbe vettek egy testvérpárt, akiknek a gyanú szerint köze lehet a november 13-ai párizsi vérengzésekhez. A merényletek fő gyanúsítottjaként számon tartott Salah Abdeslamot továbbra sem sikerült elkapni. Az őrizetbe vett testvérpárról ma közölnek bővebb információt a belga hatóságok.


A belga hírügynökség és az RTBF állami televízió úgy tudja, hogy a rendőrségi akcióra Brüsszel központjában, a Dansaert negyedben került sor. A házkutatást egy lakóház hatodik emeletén végezték, a lakóknak a házkutatás idejére el kellett hagyniuk az épületet.


Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője az AFP-nek elmondta: egy testvérpárt vettek őrizetbe, akiknek a rendőrség feltételezése szerint közük lehetett a november 13-i párizsi merényletsorozathoz. Részleteket ma közöl majd a belga rendőrség az üggyel kapcsolatban.

Az ország első számú körözött személyének számító Salah Abdeslamot, a párizsi merényletek legfőbb gyanúsítottját még mindig nem sikerült kézre keríteni. A magát Yassine Baghlinak is nevező belgiumi születésű férfi ellen a terrortámadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, de azóta is szökésben van, és azt sem tudni biztosan, hogy még Európában van-e. Két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig még a merényletsorozatot követő hétvégén őrizetbe vették a brüsszeli Molenbeekben, igaz, már az azt követő hétfőn szabadon engedték.

A november 13-i párizsi merényletsorozatnak összesen 130 halálos áldozata volt.