A Paris Open aranyérmese az itthoni karatebajnokságon is győzött

Forrás: thinkstockphotos.com

HÁTTÉR

Hatvanöt egyesület csaknem 600 versenyzője vett részt a mogyoródi karatebajnokságon, amelyen az ifjabb korosztály képviselői a felnőttek mezőnyében is remekeltek.


A keleti küzdősport hazai csúcseseményén a férfiaknál aranyérmet nyert a junior-világbajnok és a Paris Openen formagyakorlatban aranyat szerző Szegedi Döme, akárcsak a korosztályos vb-harmadik Hárspataki Gábor és az Európa-bajnoki bronzérmes Molnár Dániel. A nők mezőnyében a juniorként Eb-dobogóig jutó Győriványi Renáta személyében szintén egy fiatal versenyző járt sikerrel, míg a tavalyi budapesti felnőtt Európa-bajnokság magyar bronzérmesei közül hárman érdemeltek ki aranyat a Szent László Általános Iskolában rendezett ob-n: Tóth Beatrix, Metzger Szandra és Bartha Nikola. Az ob az utolsó válogatóverseny volt a május 1. és 4. között sorra kerülő tamperei felnőtt Európa-bajnokság előtt.


2014 magyar bajnokai

Férfiak: küzdelem: 60 kg: Hübner András 67 kg: Szegedi Döme 75 kg: Hárspataki Gábor 84 kg: Höning Alexander plusz 84 kg: Molnár Dániel formagyakorlat: Nagy Botond Nők: küzdelem: 50 kg: Molnár Réka 55 kg: Tóth Beatrix 61 kg: Győriványi Renáta 68 kg: Metzger Szandra plusz 68 kg: Bartha Nikola formagyakorlat: Sterck Laura