A pápa egymillió ember előtt tart misét Philadelphiában

Fotó: AFP / MOLLY RILEY

-


Ferenc pápa jelenleg az Egyesült Államokban tesz látogatást, amelynek mai, utolsó napján Philadelphiában mond misét, amelyen várhatóan körülbelül egymillió hívő fog részt venni.


Korábban a Családok fesztiválján beszélt több ezres tömeg előtt a városban, illetve koncertet hallgatott meg, amelyen többek közt Aretha Franklin és Andrea Bocelli lépett fel.

Szombaton latin ajkú és más bevándorlókkal is találkozott, akiket arra biztatott, hogy a nehézségek és bizonyos politikusok ellenséges attitűdje ellenére se csüggedjenek, és legyenek büszkék a kultúrájukra.


A pápa az elmúlt napokban több helyen is tartott beszédet, felszólalt a Kongresszusban is, ahol többek között arra figyelmeztetett, hogy a menekülteket embereknek kell tekinteni, és nem számadatoknak, és ugyanolyan elbánásban kell őket részesíteni, mint amilyenben mi is részesülni szeretnénk.

Ekkor felszólította a politikusokat a halálbüntetés eltörlésére, figyelmeztetett a vallási és minden más fundamentalizmus veszélyeire, és említést tett arról, hogy megkérdőjeleződtek a család és a házasság alapjai – amellyel, ha kimondatlanul is, de az azonos neműek közti házasság legalizálását kritizálta.