A paksi sportra nincs elég pénz az MVM-nél, de a BL Final Fourra igen

Fotó: VS.hu / Kummer Janos

-

HÁTTÉR

Idén is az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének főszponzora.


Eddig is sok energiát adtunk a magyar kézilabdasport legjobbjainak, most pedig büszkék vagyunk rá, hogy a második Final Fournak is névadó szponzora lehetünk. Hisszük, hogy az esemény budapesti megrendezése tovább emeli Magyarország és a társaságcsoport rangját mind idehaza, mind pedig nemzetközi szinten

– idézte az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hétfői közleménye Nagy Csillát, az MVM Csoport megbízott kommunikációs igazgatóját. Az első számú európai kupa négyes döntőjét május 9-10-én rendezik meg Papp László Budapest Sportarénában. Egy évvel ezelőtt a Győri Audi ETO KC emelhette a magasba a trófeát tízezer szurkoló előtt, miután izgalmas mérkőzésen győzött a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen.

A négy részt vevő csapat a negyeddöntő után, vagyis április 12-t követően válik ismertté, a sorsolására egy nappal később kerül sor. Ezen az eseményen mutatják be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzett diákjai által elkészített új trófeát is, amelyet majd az idei győztes emelhet a magasba.


A paksi sportéletre már nem költenek annyit

Amint arról a múlt héten beszámoltunk, a paksi atomerőmű és az MVM idén drasztikusan csökkentette a két paksi sportklubnak – Paksi FC, Atomerőmű Sportegyesület – a pénzügyi támogatását. A paksiak szerint a forráscsökkenés oka az, hogy az őszi önkormányzati választáson civilként indult Süli János a fideszes kenus világbajnokot, Kozmann Györgyöt győzte le, ráadásul az új polgármester csapata mind a nyolc egyéni körzetben verte a kormánypártiakat. Az ügyről bővebben itt olvashat.