A Paks II. volt vezérének óvónő felesége pár százmillióért vett földet

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Nagy Sándor, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. volt vezérigazgatójának felesége, Nagyné Baracsi Éva ötszázmillió forintért nyert el egy 210 hektáros földet az állami árverésen decemberben – írja a Blikk.


Nagy Sándort 2012-ben nevezték ki a gigaberuházást vezénylő Paks II. Zrt. élére, onnan mindenféle hivatalos bejelentés nélkül tavaly áprilisban távozott. Jelenleg Londonban, az Atomerőművek Üzemeltetőinek Világszövetségé­nek (WANO) igazgatójaként dolgozik.


A Blikk megpróbálta elérni az igazgatót és a Pakson eddig óvónőként dolgozó feleségét is a földvásárlással kapcsolatban, de csak annyit sikerült megtudnia a lapnak, hogy a friss földbirtokos Nagyné szintén Londonban él, és csak időnként látogat haza.

A Blikk szerint Nagy Sándor és felesége nagyon akarhatták a Duna melletti, kiváló minőségű, egybefüggő birtokot a Tolna megyei Gerjenben, mivel nagy verseny folyt a területért. 400 millió forint volt a kikiáltási ár, amit százmillió forinttal tornázott fel Nagyné a liciten. A lap hozzáteszi, hogy mikor tavaly a Nemzeti Földkezelő Alap még haszonbérlőt keresett az értékes földterületre, akkor szintén egy óvónő, Baracsi Éva pályázatát találták a legjobbnak.