A nyugdíjas képviselők is megkapják Orbán ajándékát

Fotó: Vs.hu/Kozma Zsuzsi / István Hajdu

-

Noha egyáltalán nincsenek rászorulva, a nyugdíjas országgyűlési képviselők is megkapják Orbán Viktor 10 ezer forintos ajándékát.


Egy tucatnál is több honatya és honanya dolgozik a nyugdíjkorhatár után, többek közt Hoffmann Rózsa, Harrach Péter, Túri-Kovács Béla, Lezsák Sándor, Fónagy János vagy épp az MSZP-s Horváth Imre. Nekik képviselői fizetésükön felül jár a nyugdíj is. Akárcsak Tarlós István főpolgármesternek. A Blikk azt tudakolta az érintettektől: mire fordítják az extra juttatást.

– Tarlós felesége remekül főz, és az ő főztjét a főpolgármester bármilyen kifőzde, étterem kínálatánál jobban szereti. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a jelenleg szabadságát töltő főpolgármester mit kezd az ajándékutalvánnyal, de alighanem élelmiszert vásárol majd belőle – mondta a főpolgármester sajtósa.

– Keresztényként jótékonykodom a szeretet ünnepe előtt ezzel az utalvánnyal – avatta be a Blikket Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

Frakciótársa, Rubovszky György sem tesz másként: – Valaki rászorulónak ajándékozom – ennyit árult el a tervezett jótéteményről.

Horváth Imre MSZP-s nyugdíjas képviselő eddig is elajándékozta a hasonló adományokat. – Adakozni szoktam jótékonysági szervezeteknek. Ezt az utalványt vagy odaadom egy szegény családnak, vagy átadom az MSZP segélyezéssel foglalkozó munkatársainak, juttassák a legjobb helyre – mondta el az ellenzéki honatya.