A nyomkövető funkció a legnagyobb újítás a WhatsAppban

Fotó: Getty Images / Justin Sullivan / Getty Images / Justin Sullivan

-

Több új funkcióval fejleszti szoftverét a WhatsApp csapata. Ezentúl törölhetjük és módosíthatjuk a már elküldött üzeneteket, továbbá kvázi nyomkövetőként is fog működni a program, így egymás pozícióját is követhetik a felhasználók. Már ha akarják.


Egy twitterező, WABetaInfo vette észre, hogy a WhatsApp legfrissebb béta verziójában, a csoportos beszélgetésekben real time követhetik egymás pozícióját a felhasználók – írja a Techradar. Hogy ne legyenek jogi problémák, természetesen lehetőség lesz rá, hogy a beállításokban kikapcsoljuk ezt a funkciót, így nem látja majd helyzetünket a csevegés többi résztvevője. Akik mégis szeretnék bekapcsolni ezt a lehetőséget, azok is csak egy, kettő, illetve öt percig tudják használni a „nyomkövetőt”.

De nem csak ez az egyetlen újítás a legnépszerűbb chatalkalmazásban. Ezentúl lehetőségünk lesz a már elküldött üzeneteink módosítására, sőt törölhetünk is, de csak azt, amit a fogadó fél még nem olvasott.

Egyelőre ezek az újítások csak a béta verzióban szerepelnek, és eddig hivatalosan nem erősítette meg a Facebook, hogy a végleges verzióban is helyet kapnak.

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp a maga egymilliárd felhasználójával magasan a legnépszerűbb chatalkalmazás. Mark Zuckerberg vállalata 2014-ben vásárolta fel az alkalmazást 19 milliárd dollárért.