A nőknek tűrni kell a zaklatást

Fotó: Getty Images / Pool

-

Aki nem bírja a zaklatást, menjen óvónőnek – legalábbis Donald Trump fia szerint.


Ifj. Donald Trump szerint a nőknek nem kellene mindenhol megjelenniük, viszont tűrniük kell, ha zaklatják őket a munkahelyükönírja a Buzzfeed.

Ezt egy rádióinterjúban fejtette ki a milliárdos elnökjelölt fia még 2013-ban a The Opie and Anthony Show-ban, ahol a résztvevők arról vitáztak, hogy mi számít szexuális zaklatásnak egy munkahelyen, és hogy be kellene-e engedni a nőket a csak férfiaknak fenntartott golfklubokba.

Trump fia azt mondta, szerinte kellenek olyan helyek, amelyek csak a férfiaké. Az egyik műsorvezető közbevetette, hogy a nők rendszeresen szexuális zaklatásra panaszkodnak, a férfiak ezért nem szeretik, ha nők is bárhol megjelenhetnek. Ifj. Trump erre a következőket válaszolta:


Ha valaki nem képes kezelni azokat az alapvető dolgokat, amik problémává váltak a munkerőpiacon, akkor nincs ott semmi keresnivalója. Esetleg menjen el óvodába dolgozni. Szerintem az is tisztes állás

– mondta a republikánus elnökjelölt fia.


A szexuális zaklatás az elmúlt napokban került reflektorfénybe az elnökválasztási kampány alatt: nemrég került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amelyen Donald Trump arról beszélt évekkel ezelőtt, miként környékezi meg azt a nőt, amelyik éppen megtetszik neki. Trump szerint a nőket a nemi szervüknél kell megragadni.

A hanganyag megjelenése után féltucat nő jelezte: a múltban Trump erőszakoskodott velük.