A női kosarasok kijutottak a jövő évi Eb-re

Fotó: MTI / Vajda János

-

A magyar női kosárlabda-válogatott könnyedén nyert a szlovák csapat ellen Pöstyénben, ezzel csoportelsőként kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.


A magyarok szerdán annak tudatában léptek pályára, hogy ha nyernek, akkor csoportgyőztesként biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő Eb-re. Vereség esetén számolgatni kellett volna.


A magyarok Krivacsevics Tijána révén 166-ra elhúztak. A második negyedben 3 és fél percen át összesen 2 pont született, aztán a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia – aki bekerült az előző forduló álomcsapatába – büntetőivel már 25–11-re vezettek. A magyarok már 19 pontra is megléptek, a nagyszünetben 34–19 volt az állás, Krivacsevics pedig a mezőny legjobbjaként 10 pontnál tartott.

Fordulás után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, Vandersloot mellé Licskai Zsófia is feljavult, az utolsó játékrész 5137-ről indult. Ebben a hitehagyottan küzdő szlovákok ismét 20 pontos hátrányba kerültek, ezzel pedig megpecsételődött a sorsuk. A magyarok csoportelsőként kijutottak az Eb-re, a szlovákok részvétele egyelőre kérdéses.


Eredmény

E csoport, 6. forduló:

SzlovákiaMagyarország 49–68 (918, 1016, 1817, 1217)