A Népszabadság munkatársai megpróbálták felvenni a munkát

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Vasárnap délután kettőkor jelentek meg a régi-új Bécsi úti szerkesztőség épülete előtt. A főszerkesztő tárgyal a tulajdonosokkal.


Több szimpatizáns is megjelent a székház előtt, 150-200-an várakoznak, de az épületbe a szerkesztőség új Facebook-csoportján közzétett hír szerint csak várakoztak, az épületbe nem tudtak bemenni.
A lezárt épületbe a hátsó bejáraton csak a Mediaworks vezetőségével tárgyaló főszerkesztőt engedték be - írja a hvg.hu, valamint az üzemi tanács és a szakszervezet nevében Danó Anna és Hargitai Miklós mehettek be a székházba. De a HVG szerint az érdekképviseletisek bele sem kezdtek a tárgyalásba; a TASZ jogászával akartak részt venni a megbeszélésen, de a kiadó ebbe nem ment bele, mondván, nekik nincs ott a jogászuk. Murányi András ezért egyedül tárgyal tovább arról, hogy hétfőn megjelenhessen a lap.Szombaton még arról írtunk, hogy a szerkesztőség és a tulajdonos Mediaworks megállapodtak: vasárnap folytatják az egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával.

Az előzményekről itt: szombat reggel a tulajdonos váratlanul bejelentette, hogy ideiglenesen nem adják ki a Népszabadságot, és a nol.hu sem jelenik meg a továbbiakig, mert veszteséges. Este hatkor a szerkesztőség a civilek által kezdeményezett tüntetéshez csatlakozott a parlament előtt.