A német vasutasok sztrájkja érinti a budapesti vonatokat is

Fotó: MTI/MTVA / Kay Nietfeld

-

A német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is – közölte a MÁVINFORM. A sztrájk hétfő délután kezdődött a teherszállítási ágazatban, kedd hajnali 2 óra óta azonban a személyszállító vonatok és a DB által üzemeltetett nagyvárosi gyorsvasutak (S-Bahn) hálózataiban közlekedő szerelvények sem indulnak el. A munkabeszüntetés egészen vasárnap 9 óráig tart.


A MÁVINFORM közölte, hogy a német vasutasok sztrájkja érinti a Budapest–Prága–Berlin/Hamburg vonalon közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat, az egyéb nemzetközi összeköttetésekben, valamint a németországi belföldi vonatközlekedésben pedig járatkimaradásokkal, illetve rövidülésekkel, lemondásokkal, késésekkel kell számolni.


A Budapest-Keletiből menetrend szerint Berlinbe tartó vonatok csak Drezdáig közlekednek. Berlin és Drezda között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat a főpályaudvarok között.
Kiemelik viszont, hogy valamennyi Budapest Keleti pályaudvar és München között közlekedő railjet járat korlátozás nélkül jár.


Az utasok Németországba, illetve Németországon át, valamint a visszaútra szóló előre váltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.


A munkabeszüntetés alatt közlekedő vonatokról közelebbi információ a www.bahn.de/aktuell vagy a www.bahn.de/liveauskunft érhető el – közölte a MÁVINFORM.