A német slágerlisták élére került egy 22 éves neonáciellenes dal

-

A Die Ärzte nevű punkrockzenekar Schrei nach Liebe című száma 1993-ban született a neonáci erőszak egy akkori fellángolására adott reakcióként. Most azért vették elő újra, hogy felhívják a figyelmet a menekültek elleni szélsőjobboldali támadásokra.


A menekültek elleni szélsőjobboldali támadásokra válaszul a német slágerlisták élére került egy 22 éves dal, amely a neonácikból űz csúfot. A Die Ärzte nevű punkrockzenekar Schrei nach Liebe című száma 1993-ban született a neonáci erőszak egy akkori fellángolására adott reakcióként.

Az egykori antifasiszta dalt egy idegenellenesség ellen küzdő akciócsoport elevenítette fel újra, válaszként a Németországba érkező menekültek ellen az utóbbi időben megszaporodott szélsőjobboldali támadásokra. A meglehetősen szabadszájú, német nyelvű szám refrénje szerint „az erőszak nem egyéb, mint néma sikoly a szeretetért”.

A bolti vásárlásokat, az online letöltéseket és a rádiós-tévés lejátszásokat figyelő Media Control keddi közlése szerint 2015-ben egyetlen más dalt sem töltöttek le olyan sokszor egyetlen hét alatt, mint a „Sikoly a szeretetért”-et.

A Die Ärzte, amely egyike a két legsikeresebb német punkrockzenekarnak, a menekültek támogatására ajánlott fel minden, a dalból származó bevételt.