A német rendőrség megrohamozott egy másik lakást is Chemnitzben

Fotó: Getty Images / Alexander Scheuber

-

Vasárnap reggel egy embert állítottak elő a berlini reptéren, aki egy körözött, chemnitzi szír, vagy legalábbis rá hasonlít.


A kommandósok megrohamoztak vasárnap egy másik lakást is Chemnitzben az előző napi akciót követően, és őrizetbe vettek egy férfit a terrorizmussal gyanúsított és körözés alatt álló 22 éves szíriai Dzsaber al-Bakr utáni hajszával összefüggésben.

Bakr chemnitzi lakását a német rendőrség egy nagyszabású akció keretében rohamozta meg szombaton. A lakásban a hatóságok több száz gramm rendkívül veszélyes robbanóanyagot találtak, amelyet később megsemmisítettek. Az alkotmányvédelem már jó ideje megfigyelte Bakrt, akinek körözési fényképét közzétették a hatóságok, és a lakosság segítségét kérték az elfogásához.
Vasárnap reggel a rendőrség a Bakr utáni hajsza keretében előállította egy repülőgép utasát a berlini Tegel repülőtéren. A férfi és a körözés alatt álló 22 éves szíriai közt „bizonyos hasonlóság” állt fenn – erősítette meg a légitársaság és a német szövetségi rendőrség. Arról azonban továbbra sincs biztos információ, hogy esetleg magáról a szíriairól van-e szó.

A dpa német hírügynökségnek nyilatkozó biztonsági tisztségviselők szerint a nyomok az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez vezetnek.