A német kormány nem változtat menekültpolitikáján

Fotó: citizenside / CITIZENSIDE/S.A. Struck

-

A német szövetségi kormány kitart az európai menekültválság megoldását célzó politikája mellett, jelentette be a német kormányszóvivő a tartományi választások másnapján.


A szövetségi kormány továbbra is teljes erővel dolgozik a menekültválság európai megoldásán, amely valamennyi uniós tagországban a menekültek számának érezhető csökkenéséhez vezet, mondta Steffen Seibert kormányszóvivő. A szóvivő nem akarta kommentálni a tartományi választások eredményeit, amelyeken a német nagykoalíció pártjai érzékeny veszteségeket szenvedtek.

Sawsan Chebli, a külügyminisztérium szóvivője a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt előretöréséről azt mondta: az AfD-s politikusok beszédeiben, nyilatkozataiban bőven felfedezhetők demokráciaellenes elemek, de külföldön tudják, hogy az AfD nem képviseli a németek többségét.

Beate Braams, a gazdasági minisztérium szóvivője szerint a választási eredmények nem fenyegetik a német gazdaságot.

Mint hétfői cikkünkben megírtuk: bár a tartományi választásokon a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) nem szerepelt jól, ez Angela Merkel pozícióit egyelőre nem befolyásolja.