A német belügy szerint idén is ugyanannyi menedékkérő jön

-

Állítólag ezt mondta az államtitkár az EU migrációügyi biztosának. A Spiegel szellőztette meg, hivatalos megerősítés nincs.


A német belügyminisztérium azzal számol, hogy 2016-ban is nagyjából egymillió migráns indul útnak Törökország irányából az Európai Unióba - írta a Der Spiegel német hírmagazin. A lap szerint ezt a számot Ole Schröder német belügyminisztériumi államtitkár említette szerdán Brüsszelben, amikor az EU migrációügyi biztosával, Dimitrisz Avramopulosszal találkozott. A német belügyi tárca eszerint abból indul ki, hogy - az unióval a migráció fékezéséről kötött megállapodás dacára - Törökország legfeljebb 200 ezer migránst tud visszatartani és maga befogadni.

A berlini belügyminisztérium nem kommentálta a Der Spiegel jelentését.

A szerdán közzétett statisztikák szerint csaknem 1,1 millió menedékkérőt regisztráltak tavaly Németországban, közöttük 428 ezer szíriait, akik a legnagyobb csoportot alkotják közöttük. A menedékkérők száma az egymilliót decemberben lépte át, abban a hónapban 127 ezren érkeztek. Az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy nem elégedett azzal, ahogyan Törökország teljesíti a migrációs nyomás enyhítésére vonatkozó vállalásait.