A négynapos ünnep végére pont jó idő lesz

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Borongós, változékony ünnepnapokra számíthatunk, de azért lehet kinti programokat szervezni. A Köpönyeg.hu előrejelzése.


Csütörtökön délelőtt főleg a Dunántúlon, a déli tájakon és a Tiszántúlon várható eső, záporeső. Kevés napsütés főleg az északi területeken lehet. Délután a középső országrészben és a Dunántúl keleti felén is jelentősen csökken a felhőzet. A Dunántúlon és a középső tájakon záporok fordulnak elő, míg a Tiszántúlon tartós eső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet a tartósan esős tájakon 15 és 20, máshol 20 és 26 fok között alakul.


Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég. A Tiszántúlon még mindig több helyen alakulhat ki zápor, élénk marad az ÉK-i szél. Reggel hűvös lesz, 10 és 17 fok közötti hőmérséklettel, délutánra 23-24 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, amelyekből elszórtan számíthatunk záporokra. Továbbra is élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap többórás napsütésre van kilátás kevés felhővel. Csapadék már sehol sem alakul ki. Megkezdődik a felmelegedés, egyre többfelé lehet 25 fok körüli nyári meleg.