A NAV szerint nem közérdekű, mely munkatársait tiltotta ki Amerika

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Vida Ildikó elnök maga is beszélt arról, hogy a hivatal más munkatársai is úgy jártak, mint ő. Minket érdekeltek volna név szerint is, de a NAV közölte, hogy ez nem tartozik a közre.


Vida Ildikó, amikor bejelentette, hogy a kitiltottak között van, megemlítette azt is, hogy több munkatársa is rajta van a listán. Rákérdeztünk ezután a NAV-nál, hogy valóban azokról a vezetőkről van-e szó, akikről a VS.hu értesült, tehát az ellenőrzésekért felelős elnökhelyettesről, Csillag Dezsőnéről, az ellenőrzési főosztály vezetőjéről, Dávida Mariannáról, illetve a kiemelt ügyek főigazgatóságának vezetőjéről, Somos Katalinról.

Napra pontosan két héttel később kaptunk tájékoztatást a NAV-tól:


„Az, hogy a NAV-nál dolgozó vezetők, mint magánszemélyek, szerepelnek-e az Amerikai Egyesült Államok listáján, nem minősül közérdekű adatnak, sem pedig közérdekből nyilvános adatnak, ezért ilyen adatot nem tart nyilván a NAV.”

Ezután pedig a levél idézi az információs törvény közérdekű adatról és a közérdekből nyilvános adatról szóló részeit. Így azért sem nyilvános, hogy kik vannak a listán, mert nem a tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett” a kitiltás.