A NAV-nak is van elszámolni valója Lagzi Lajcsival

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A zenésznek volt egy külön benzinkútja a vidéki birtokán, ami a NAV szerint több kérdést is felvet.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kivonultak a zenész vidéki birtokára, mert azt gyanították, hogy Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai háza mellett egy külön benzinkút üzemel – írja a Blikk. Az információt a zenész ügyvédje is megerősítette. Egész pontosan arra voltak kíváncsiak, hogy az ott lévő több ezer literes tartályokban milyen üzemanyagot tárolnak, honnan szerezték be, és Lagzi Lajcsi tudja-e igazolni számlával a vásárlást.

A NAV-osok mintát vettek a benzinből, amit magukkal vittek, hogy szakértői vizsgálatnak vessék alá – írja a lap. Vizsgálják azt is, hogy a zenész a jövedéki terméket az előírásoknak megfelelően tartotta-, és használta-e. Lagzi Lajcsi ügyvédje szerint a töltőállomás elsősorban arra szolgál, hogy a birtokán működő gépek üzemanyag-utánpótlása megtörténjen, csak másodsorban használják arra, hogy személygépkocsikat tankoljanak.

Lagzi Lajcsi jelenleg is Székesfehérváron van előzetes letartóztatásban. Az ügyvédje szerint rosszul viseli a szerinte teljesen alaptalan és ok nélküli fogva tartást. Tíz kilót adott le az elmúlt időszakban.