A NAV 76 tonna gyümölcsöt adott el

-

Adóhiányt tártak fel egy nagykereskedőnél. Olyan láncolat tagja volt, amelyik átszámlázásokkal kerülte el az áfafizetést. Lefoglalták az árukészletét.


Csaknem 30 milliós adóhiányt tárt fel a NAV a Budapesti Nagybani Piac egyik nagykereskedőjénél, akinél a be nem fizetett köztartozás biztosítása céljából lefoglalt gyümölcs értékesítéséből 4,2 millió forint azonnal be is folyt a központi költségvetésbe.

A NAV a Budapesti Nagybani Piacon ellenőrizték azt a nagykereskedőt, aki egy EU tagállamból Magyarországra irányuló szállítmányát nem jelentette be az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe - írja közleményében az adóhivatal.

A vizsgálat kiderítette, hogy a gazdálkodó egy olyan láncolat tagja, amely zöldségek és gyümölcsök uniós beszerzésekor átszámlázásokkal kerüli el az áfafizetést. A nagykereskedőnél csaknem 30 milliós adóhiányt tártak fel.

A NAV végrehajtói a nagykereskedőnél lefoglaltak 22 tonna narancsot és 54 tonna görögdinnyét, hogy az azokból származó bevétel fedezhesse az adótartozás egy részét. Az árukészletet értékesítették, és 4,2 millió forintot sikerült bevételezni a központi költségvetésbe. ​