A napsütéssel jön a fagy

Fotó: MTI / Komka Péter

-

A ködös, párás időt lassan felváltja az igazi tél. Szilveszterkor már egy kis hóra is számíthatunk.


Vasárnap keleten egész nap borult, párás, néhol tartósan ködös lehet az idő a Köpönyeg előrejelzése szerint. Nyugaton inkább csak a reggeli órákban fordulnak elő pára- és ködfoltok. Később csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Keleten 4, nyugaton 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Mérsékelt marad a szél, front továbbra sem lesz felettünk.

Hétfőn borult, párás, elsősorban keleten tartósan ködös időre van kilátás. Nyugaton is néha előbukkanhat a nap. Egyelőre nem várható lényeges változás a hőmérsékletben: 5-10 fokos enyhe idő lesz. Keddtől viszont jön az igazi tél. Északkelet felől egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű levegő éri el hazánk térségét. A megerősödő északkeleti széllel mindenhol csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Reggel 0, délután +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán ragyogóan napos, friss, tiszta és egyre hidegebb idő valószínű. Reggel már országos fagy lehet, és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Szilveszter napján reggel már -5 fok köré süllyed a hőmérséklet, délután csak 0 fok körüli értékeket mérhetünk. Változóan felhős lesz az ég. Hószállingózás bárhol kialakulhat. Újév napján hajnalban -10 fok is lehet, egész napos fagy valószínű, élénk északkeleti szél mellett. Hószállingózás, hózápor elszórtan fordulhat elő.