A Napoli a Juvén is túltett, és visszavette az első helyet

Fotó: AFP / CARLO HERMANN

-

A nápolyiak remek támadójátékkal megsemmisítették az Empolit. Három pályán viszont nem kaptak gólt a pénzükért a nézők.


A Napoli nem hagyja magát és főleg nem adja át az olasz bajnokság tabellájának az első helyét a Juventusnak. Inkább úgy voltak vele, ha a torinóiak kora délután négy gólt rúgtak, akkor ők két órával később azért is ötöt rúgnak.


A nagy nekibuzdulást az Empoli bánta, amelyik ugyan a 28. percben Leandro Paredes révén megszerezte a vezetést a San Paolóban, azonban kilenc perccel később már hátrányban volt, miután előbb Gonzalo Higuaín kiegyenlített, majd Lorenzo Insigne már a nápolyi vezetést jelentő gólt szerezte meg.


Insigne szabadrúgása


Az 51. percben az Empoli újabb gólt lőtt, ám a saját kapujába találó Camporesen a nápolyiak előnyét hizlalta tovább. Ráadásul a campaniai csapat lendülete végig kitartott, és José Callejon két gólt is rúgott az utolsó hét percben.

A Napoli így két órán belül visszavette a Serie A első helyét a Juventustól, és 22 mérkőzés után 50 ponttal vezet a 48 pontos Juve előtt, a harmadik Fiorentinának már csak 42 pontja van.

A Napoli mérkőzésével egy időben rendezett másik négy találkozó közül csak Bolognában láthattak gólokat a nézők, ahol a hazaiak 3-2-re legyőzték a Sassuolót. Genovában, Udineben (itt volt helyette nyolc sárga és két piros lap) és Torinóban is érintetlenek maradtak a hálók. A fordulóból már csak mérkőzés van hátra, mégpedig az milánói derbi 20.45-től.

Serie A, 22. forduló:
Napoli-Empoli 5-1 (2-1)
Bologna-Sampdoria 3-2 (2-0)
Genoa-Fiorentina 0-0
Torino-Verona 0-0
Udinese-Lazio 0-0
korábban:
Chievo-Juventus 0-4 (0-2)
szombaton játszották:
AS Roma-Frosinone 3-1 (1-1)
Atalanta-Sassuolo 1-1 (1-1)
Carpi-Palermo 1-1 (0-1)
később:
AC Milan-Internazionale 20.45