A napokban felébreszthetik a kómából Törőcsik Andrást

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd

HÁTTÉR

Orvosai szerint pénteken vagy szombaton felébreszthetik a mesterséges kómából a héten agyműtétnek alávetett Újpest-legendát.


Polonkai Zoltán, az exfutballista közeli barátja az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Törőcsik nővérével egész délután a kórházban volt, ahol az orvosok ezt a tájékoztatást adták nekik. Egyúttal megerősítette, hogy Törőcsik hétfőn névnapi partin volt, elesett, és olyan súlyosan beütötte a fejét, hogy kórházba kellett szállítani. A Merényi Gusztáv Kórházban operálták meg, egy vérömlenyt távolítottak el az agyáról, s a beavatkozás óta az intenzív osztályon fekszik mesterséges kómában - tette hozzá Polonkai Zoltán.


Törőcsik 1974 és 1985 között játszott az Újpesti Dózsában, majd a francia Montpellier csapatában is lehúzott egy évet. A lila-fehérekkel háromszoros magyar bajnok, kupagyőztes, 236 bajnokin 69 gólt szerzett. A válogatott mezét 45 alkalommal húzhatta föl, szerepelt az 1978-as Argentínában és az 1982-es Spanyolországban rendezett világbajnokságokon is. 12 gólt szerzett a nemzeti csapatban, de legemlékezetesebb jelenete mégis egy piros lap, amit a házigazda elleni meccsen kapott az argentínai vébén.