A Muszlim Világliga bojkottja jöhet Magyarországgal szemben?

-

A Vigyázó! blog szerint Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke levélben figyelmeztette az Emberi Erőforrások Minisztériumát: nemzetközi bojkott jöhet Magyarországgal szemben, ha nem épülhet fel két tervezett mecset.


Iszlamofóbiával vádolja a magyar kormányt, és Magyarország elleni nemzetközi bojkottfelhívással fenyeget a Magyar Iszlám Közösség elnöke – írja a Vigyázó! blog. A blog szerint Bolek Zoltán május elején levélben figyelmeztette az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a Muszlim Világligához és az Egyesült Arab Emirátusok kormányához fordul, ha nem épülhet meg a debreceni mecsetjük.


A Vigyázó! adott hírt először arról is, hogy – a magyar és a török kormány egyezménye értelmében – Budapesten is épülhet egy mecset, ennek már a látványterveit is közzé tették. A blog szerint azonban ez a beruházás is meghiúsulhat, ugyanis a tervezett kőbányai helyszín bekerült a 2024-es olimpiai pályázat helyszíntervei közé.

A Vigyázó! információi szerint Bolek Zoltán „jelentést” készített a magyarországi mecsetek helyzetéről, és ezt magyar, illetve angol nyelven is több lapnak és nemzetközi fórumnak elküldte. Bolek Zoltán szerint a Muszlim Világliga ezek után felajánlotta, hogy nemzetközi bojkottfelhívást kezdeményez Magyarországgal szemben.

(Képünkön a Budapestre tervezett mecset látványterve.)