A MU-legenda és norvég klubja nem tudnak szabadulni egymástól

Fotó: SCANPIX NORWAY / CORNELIUS POPPE

-

Ole Gunnar Solskjaer edzői pályafutása során másodszor is aláírt a Molde csapatához. Az első próbálkozás igen sikeres volt.


Oleg Gunnar Solskjaer szerdán 3 és fél évre aláírt a norvég bajnokságban 7. helyen álló Molde csapatához, így rövid edzői pályafutása során másodszor is leülhet egykori csapata kispadjára.

A norvég foci történetének egyik legjobb játékosa az 1995-ös és az 1996-os szezonban volt a klub játékosa, és 38 bajnoki mérkőzésen 31 gólt lőtt. Ezek után vitte őt el a Manchester United, ahol 11 évet töltött. Edzői pályafutását is az Old Traffordon kezdte, a klub utánpótlás-akadémiáját vezette.

2011-ben aztán megkereste egykori klubja, és Solskjaer le is ült a csapat kispadjára, és nagyszerű eredményeket ért el, olyannyira, hogy kétszer egymás után, 2011-ben és 2012-ben (a norvég bajnokság tavaszi-őszi rendszerű) is megnyerte a bajnokságot, a második bajnoki siker után még az Európa-liga csoportkörébe is bejutott, 2013-ban pedig Norvég Kupát nyert a csapattal. A bajnokságban azonban csak 6. lett a csapat, ami az edző állásába került.

Nem sokáig maradt munka nélkül, 2014 januárjában már a Premier League-ben szereplő Cardiff City kispadján ült, az azonban már nem volt sikersztori, a csapat utolsó lett a PL-ben, Solskjaert pedig a következő szezon elején elküldték.

Most pedig visszatért a Moldéhoz, úgyhogy a klub szurkolói kezdhetik dörzsölni a tenyerüket.