A MU és a Milan adja a japán vb-keret húzóneveit

Fotó: AFP / AFP

-

HÁTTÉR

Alberto Zaccheroni kihirdette a japán válogatott brazíliai foci-vb-re utazó keretét.


A 23 fős névsorban a legismertebb neve a Milanban játszó Honda Keiszukének és a MU-t erősítő Kagava Sindzsinek van, de az Inter, a Schalke, a Mainz, a Hannover, a Stuttgart, a Nürnberg, a Southampton is ad játékosat a japán válogatottba. Az olasz szakember egy névvel a sajtót is meglepte, a japán liga tavalyi gólkirálya, Okubo Josito ugyanis 2012 februárja óta nem játszott a válogatottban, most azonban bizalmat kapott.

„Nehéz volt a döntés, mert több mint 23 ember érdemelte volna meg, hogy ott legyen Brazíliában, de ez az a keret, amit kijelöltem, azután hogy négy évet dolgoztam a csapattal”
– fogalmazott Zaccheroni. A japánok Görögország, Kolumbia és Elefántcsontpart csapatával szerepelnek egy csoportban a vb-n.


A japán vb-keret

kapusok: Kavasima Eidzsi (Standard Liege), Nisikava Suszaku (Urawa Reds), Gonda Suicsi (FC Tokyo) hátvédek: Morisige Maszato (FC Tokyo), Konno Jaszujuki (Gamba Osaka), Nagatomo Juto (Internazionale), Maja Josida (Southampton), Inoha Maszahiko (Jubilo Iwata), Ucsida Acuto (Schalke 04), Szakai Hiroki (Hannover 96), Szakai Gotoku (VfB Stuttgart) középpályások: Endo Jaszuhito (Gamba Osaka), Honda Keiszuke (AC Milan), Kagava Sindzsi (Manchester United), Haszebe Makoto (1. FC Nürnberg), Kijotake Hirosi (1. FC Nürnberg), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Osaka), Aojama Tosihiro (Sanfrecce Hiroshima), Szaito Manabu (Yokohama F. Marinos) csatárok: Okazaki Sindzsi (Mainz), Kakitani Joicsiro (Cerezo Osaka), Oszako Juja (1860 München), Okubo Josito (Kawasaki Frontale)