A Morcheeba és az I am Legion is fellép a VOLT-on

Fotó: Blogspot / István Hajdu

HÁTTÉR

A 150 nap múlva induló fesztiválon fellép még a Foals, Icona Pop, Steve Aoki, a Woodkid, a Noisia és a Sunrise Avenue is.


Korábban az MGMT, Bring Me The Horizon és Volbeat fellépést jelentették be a szervezők. A 22. VOLT július 2-án indul, az újabb csomagról a hónap végén jönnek új hírek. A Morcheebával nemrég beszélgettük, a Q Magazin szerint a 2013-as év legjobb live bandája, a Foals pedig először lép fel itthon. Sopronba érkezik az őrült svéd csajbanda, az Icona Pop, az ugyancsak őrült, japán felmenőkkel büszkélkedő DJ-producer, Steve Aoki, valamint az elmúlt években maradandó elismerések egész sorát besöprő Woodkid. Jön a Sunrise Avenue rockbanda mellett a Foreign Beggars és a Noisia tagjait tömörítő drum ‘n’ bass gépezet, az I am Legion is. A Sziget korábban bejelentett fellépőiről korábban itt írtunk.


Jézus és tanítványai áthajóztak a Genezáreti-tó keleti partjára, a gerázaiak földjére. Amint Jézus kiszállt a hajóból, a sírok felől egy tisztátalan lélektől megszállt ember futott feléje. A sírboltokban lakott, és még láncra verve sem tudták féken tartani. Sokszor megbilincselték és láncra verték, de a láncokat eltépte, és a bilincseket összetörte. Senki sem bírt vele. Éjjel-nappal a sírboltokban és a hegyekben tanyázott, folyton kiabált, és kövekkel ütötte-verte magát. Amint messziről meglátta Jézust, odafutott. A földre vetette magát előtte, és hangosan így kiáltott: „Mi bajod velem, Jézus, a magasságbéli Istennek Fia? Az Istenre kérlek, ne gyötörj!” Jézus ráparancsolt ugyanis: „Tisztátalan lélek, takarodj ki ebből az emberből!” Erre Jézus megkérdezte tőle: „Mi a neved?” Azt válaszolta: „Légió a nevem, mert sokan vagyunk.” Nagyon kérte Jézust, hogy ne űzze el őket arról a vidékről. Akkor éppen egy nagy sertéskonda legelészett ott a hegyoldalban. A tisztátalan lelkek azt kérték Jézustól: „Küldj minket a sertésekbe, hogy megszálljuk azokat!” Jézus beleegyezett. Akkor a tisztátalan lelkek kimentek az emberből, és megszállták a mintegy kétezer sertésből álló kondát. A sertések a hegyoldalból a tóba rohantak, és a vízbe fúltak. Őrzőik erre elfutottak, hírét vitték a városba meg a tanyákra. Az emberek kitódultak, hogy megnézzék, mi történt. Jézushoz érve látták, hogy az, akit az imént még egy légió tartott megszállva, most felöltözve, ép ésszel ül előttük. Erre megdöbbentek. A szemtanúk elmondták nekik, hogy mi történt a megszállottal és a sertésekkel. Ekkor kérlelni kezdték Jézust, hogy távozzék a határukból. Amikor Jézus hajóra szállt, az imént még megszállott kérte, hogy vele mehessen. Ő azonban nem engedte, hanem így szólt hozzá: „Menj haza tieidhez, és mondd el nekik, hogy milyen nagy dolgot művelt az Úr, és hogyan könyörült meg rajtad!” Az el is ment, és Dekápolisz környékén elhíresztelte, hogy milyen nagy dolgot tett vele Jézus. Ezen mindenki elcsodálkozott.