A Monacónál remélik, hogy Mbappé még legalább egy szezont marad

Fotó: AFP / BORIS HORVAT

-

A Monaco labdarúgócsapatának vezetői nagyon remélik, hogy vissza tudják utasítani a kérőket, s a csodagyereknek tartott Kylian Mbappé még legalább egy szezont náluk marad.


A hercegség klubja szerdán este, 17 év után először megnyerte a francia bajnokságot, miután - többek között a 18 éves játékos góljával - 2-0-ra legyőzte a St. Étienne-t, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Mbappé 15 gólt szerzett a mostani idényben, és a szakértők szerint hamarosan távozhat. Sajtóinformációk szerint a Juventus, a Barcelona és a Real Madrid is szívesen látná.


"Mi azt szeretnénk, ha maradna, s ezért mindent el is fogunk követni" - mondta ugyanakkor Vagyim Vaszilijev, a Bajnokok Ligája-elődöntős Monaco orosz alelnöke. Hozzátette: még egyetlen klubbal sem tárgyalt, mert az a legfontosabb, hogy a játékos mit akar.

A francia média úgy tudja, hogy Mbappé is maradni szeretne, még legalább egy évig.

A fiatal támadó októberben lett a kezdőcsapat tagja, amikor az argentin Guido megsérült, s azóta alapemberré vált. Összehasonlításképpen: Thierry Henry 18 éves korában, az 1995/96-os szezonban három találatig jutott a francia élvonalban, ugyancsak a Monaco színeiben.