A molesztáló masszőr megvédi Kiss Lászlót

Fotó: MTI / Földi Imre

-

„Megcsinálták, megbűnhődtek érte” – mondja Bacsa István, azaz Kicsi bácsi, aki szerint a későbbi kapitány csak belecseppent az ügybe.


Bacsa István, azaz Kicsi bácsi, a Bp. Spartacus úszócsapatának egykori masszőrje, akit Szepesi Nikolett, a volt válogatott úszó vádolt meg molesztálással, most kiállt a nemi erőszak elkövetése miatt 1962-ben börtönbüntetésre ítélt és az ügy miatt a szövetségi kapitányi posztról lemondott Kiss László mellett.

„Hosszú évtizedek óta nem beszélt erről senki. Most elővették. Megcsinálták, megbűnhődtek érte, kész” – mondta a Borsnak a kórházban felkeresett Bacsa. Szavai egyértelműen arról tanúskodnak, hogy – Kiss László állításával ellentétben – valóban megtörtént a nemi erőszak. „Laci egyedül képtelen lett volna erre. Véletlenül mentek fel, belecseppentek. Aztán kegyelmet kaptak, és kiengedték őket, mert nem volt, aki ússzon a világversenyeken. Évtizedekig dolgoztam vele, soha nem tapasztaltam sem itthon, sem külföldön, hogy csajok után rohangált volna. Soha! Talpig úriember. Egy dolog fájt csak: amikor nekem volt hasonló ügyem, akkor ő nem állt ki mellettem” – tette hozzá Bacsa István, aki látásból ismerte Kissék áldozatát, és elmondása szerint „valóban nagyon szép lány volt”.