A molesztálási ügy miatt megszűnik a 19 gyerekes család valóságshow-ja

Forrás: Kobal

-

A ultrakonzervatív Duggar család valóságshow-ját a keresztény értékek zászlóvivőjeként tartották számon. A műsor azért nem kerül többé adásba, mert a pár legidősebb fia bevallotta, hogy szexuálisan zaklatta saját húgait.


A család Arkansas államban él egy nagy házban, és a Bibliában foglalt életmód követését, ennek részeként pedig például a házasság előtti nemi élettől való tartózkodást hirdeti.


Arról már korábban írtunk, hogy májusban robbant ki a botrány a műsorral kapcsolatban, amikor a jelenleg 27 éves Josh beismerte, 12 évvel korábban többször fogdosta, molesztálta négy húgát és azok bébiszitterét. A lelepleződés után a férfi közleményt adott ki, amelyben elnézést kért, amiért „elfogadhatatlanul” viselkedett, valamint az áldozatok és Jézus Krisztus megbocsátását kérte. Ezen felül feladta a Family Research Council konzervatív keresztény civil szervezetben aktivistaként végzett munkáját.

A történtek miatt a TLC tévécsatorna már május végén úgy döntött, leveszi műsoráról a valóságshow korábbi epizódjainak ismétlését. A botrány kirobbanása idején ért véget a család életét bemutató műsor második évada, s a csatorna csütörtökön bejelentette, hogy végleg beszünteti a sorozatot.

Emellett a TLC az áldozatokkal foglalkozó két szervezettel együtt a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekről készít oktatófilmet, és ehhez kapcsolódóan egyórás dokumentumfilmet sugároz, amelyben a szexuális zaklatás áldozatait – köztük a Duggar család két nőtagját – is megszólaltatják.


Johsnak ma már három saját gyereke is van, most várják a negyediket


Gyermekvédelemmel foglalkozó ügyvédek a botrány kapcsán azzal vádolták a szülőket, Jim Bob és Michelle Duggart, hogy megpróbálták elbagatellizálni azt, hogy a fiú négy húgát – köztük egy tíz év alatti kislányt – molesztálta.

Néhány hónapja az ultrakonzervatív, keresztény értékeket valló család homofób megnyilvánulásai okoztak felháborodást az Egyesült Államokban, és petíciókban követelték a műsor megszüntetését.

A Duggar család feje, aki 2002-ben indult az arkansasi szenátori szék megszerzéséért, kampányában azt mondta, hogy a nőkkel szembeni erőszakot és a vérfertőzést halállal kellene büntetni.

A botránnyal és a családdal itt foglalkoztunk részletesebben.