A Mol üzletelt a körözött Pharaonnal

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Pakisztáni olajforrásukban dolgozik együtt a Mol és a szaúdi üzletember.


A Mol is üzleti kapcsolatban áll Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberrel – mondta a cég kommunikációs igazgatója a Hír TV-nek. Szollár Domokos szerint a Mol 1999-ben szerződött két nagy pakisztáni olajvállalattal, és ez a két cég hívta meg partnernek a Pakistan Oil Fields Limitedet, amelynek elnöke Ghaith Pharaon.


Megvizsgáltuk, nem láttunk semmiféle biztonsági kockázatot. Pakisztánról beszélünk, ne felejtsük el. Rómában úgy kell tenni, ahogy a rómaiak teszik, Pakisztánban is úgy kell tenni, ahogy a pakisztániak teszik, a pakisztáni kormányzattal együttműködve dolgozunk ezeken a mezőkön, nekik megfelelő, nekünk is megfelelő

mondta Szollár.


Nem itt él

Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant – írta a Magyar Idők.

Az üzletember 1991 óta szerepel az USA körözési listáján és az Interpol vörös riasztási listáján. A Magyar Narancs korábban azt írta, hogy Pharaon egyik cége vásárolt tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege út között, Orbán Viktor házával szemközt egy 573 négyzetméteres villát. Orbán elismerte, hogy személyesen is találkozott Pharaonnal, akit szerinte megvizsgáltak a magyar hatóságok, de nem tártak fel vele kapcsolatban nemzetbiztonsági kockázatot.