A MOL Liga megbünteti Érsekújvárat

Fotó: Getty Images / Bruce Bennett

-

A jégkorong MOL Liga vezetése az érsekújváriak meccslemondásának sokkhatása alatt van még, a bajnoki döntő első mérkőzésének elmaradása erkölcsi károkat okozott a ligának és anyagiakat az ellenfél Miskolc számára, ezért szankciókra lesz szükség – nyilatkozta a liga alelnöke, Radnai Károly a DigiSport Reggeli Start című műsorában.


Radnai elmondása szerint felvidékiek vádaskodnak, de ők hibáztak, és nem hozzájuk kell a ligát igazítani. Úgy véli, szerdán lesz második meccs, és nincs értelme az Érsekújvárt kizárni, lecserélni. „Az Érsekújvár meccslemondásának sokkhatása alatt van még most is a liga vezetése, a kész helyzet elé vasárnap reggel állítottak minket. A szlovák harmadosztályú bajnokság és a MOL Liga egymásra csúszásának esélyeiről persze már jó előre értesítettek minket a szezon elején, de a liga mindent megtett a felvidéki csapat játéka érdekében” – mondta Radnai, hozzátéve:


Nem helytállóak az érsekújvári vádak, hogy mi lesöpörtük volna a javaslataikat, ellenben ők rúgták fel a kompromisszumot: ez nem az Érsekújvár köré szerveződő bajnokság, hanem egy nemzetközi liga magyar, román és szlovák szereplőkkel, ahol mindenki érdekére figyelni kell.

Az Érsekújvár szerinte „komoly erkölcsi károkat okozott a ligának” és anyagi károkat a Miskolcnak, amely „telt házzal várta a bajnoki döntő első mérkőzését”. „Nagyon rossz az üzenete, hogy miközben az Érsekújvár lépten-nyomon hangoztatja, hogy a MOL Liga csapatai a szlovák extraliga alsóházának játékerejét képviselik, addig ők most a szlovák harmadosztály fináléját részesítették előnyben feljutási szándékaik miatt. Nem értjük, miért kellene az egyéni ambíciójukhoz igazodnunk” – mondta a MOL Liga alelnöke.


Ma lesz egyeztetés a jégkorongszövetségben a hogyan továbbról. A MOL Ligának nagyon fontos az Érsekújvár, de nem mindenáron. Pénteken még el sem tudtam képzelni, hogy ezt meg merik lépni: átléptek egy határt, ahonnan nehéz lesz visszajönni

– tette hozzá Radnai, majd elmondta, milyen következményei vannak annak, hogy az Érsekújvár nem ment el a Miskolci Jegesmedvék elleni MOL Liga-döntő első meccsére. „A vétlen Miskolcé az első meccs, 2 ezer euró az alapbüntetés, de további szankciók is szükségesek majd. Hogy lesz-e második meccs ezek után szerdán? Szerintem igen, mert ezt a sorozatot is meg akarják nyerni. Nem hiszem, hogy így utólag be lehet hozni cserével a döntőbe a Dab.Doclert.”