A modern bűnbak

-

A modern bűnbak szereplői képzeletbeli ellenségek ellen harcolnak, ezért minden hétvégén összegyűlnek, hogy testedzéssel és harci játékokkal készüljenek egy jövőbeli csatára.


Alexa ezt írta a 30 percesre tervezett filmjéről: "A modern bűnbak című online dokumentumfilm egy szélsőséges nézeteket képviselő csoport, a Rongyosok működését mutatja be. A CBA-s pénztáros, a jászfényszarui alpolgármester és a háztartásbeli családanya együtt kúszik a sárban, mászik át az akadályokon és tanul kézigránátot dobni, hogyha az „ellenség” megérkezik, felkészülten álljanak elé."


Alexa idén diplomázik a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező mesterszakán Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában. Ezt írja: "Rengeteget tanultam az elmúlt években a dokumentumfilmezésről, rendkívül motivált éselkötelezett vagyok. A csapatom tagjai szintén végzősök az SZFE-n, vagy már végeztek: Rónai Domonkos operatőr, Rudas Marianna vágó és Zándoki Bálint hangmester. Többször dolgoztunk már együtt, összeszokott csapat vagyunk"

Kedvenc dokuemntumfilmjei: Al Maysles, David Maysles: Grey Gardens , Alan Berliner: First Cousin Once Removed, Schuster Richárd: Három hiányzó oldal