A MOB új főtitkára marad a győri kézilabdaklub élén

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) frissen kinevezett főtitkára továbbra is betölti majd a Győri Audi ETO KC elnöki tisztét.


Nem lenne szerencsés, ha egy jó formában lévő csapatnál olyan vezetőváltás történne, amely esetleg megzavarná a lányokat, illetve a szakmai stábot, ezért Borkai Zsolttal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy folytatom a munkát a győri kézilabdaklub élén, de ezentúl kizárólag társadalmi munkában mondta Bartha Csaba, aki mostantól nem vesz fel fizetést győri elnökként.


Bartha nem tudja, miért váltak el közös megegyezéssel elődjétől, Szabó Bencétől, mindössze annyit mondott, hogy a MOB elnöksége Borkai Zsolt elnök felterjesztésére a zárt ülésén tíz igen és egy nem szavazat mellett döntött a közös megegyezéses szerződésbontásról.

Bartha kitért arra is, hogy a januárban hatályba lépő új sporttörvény szerint egyértelmű, hogy a MOB feladata ezentúl egyrészt a magyar sportot szolgálva a sportszakmai javaslattétel, másrészt a nemzetközi eseményekre, a pjongcsangi téli olimpiára, valamint a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) való felkészülés koordinálása és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat menedzselése lesz.