A Milan tíz emberrel kevés volt Genovában

Fotó: AFP / OLIVIER MORIN

-

A Serie A 6. fordulójának vasárnap délutáni meccsén az AC Milan egy félidőt emberhátrányban játszva elszenvedte a harmadik vereségét is.


A szezont ugyan a Milannál (3 győzelem, 2 vereség) is rosszabbul kezdte a Genoa (1-4), a két csapat vasárnap délutáni mérkőzését viszont annál jobban indította, miután Blerim Dzemaili már a 10. percben bevette a vendégek kapuját. A gólhoz kellett az is, hogy a svájci középpályás szabadrúgása megpattanjon a sorfalon, és becsapja a Milan kapusát Diego Lópezt. A gólnál is rosszabb fordulat volt, hogy Alessandro Romagnoli a 43. percben megkapta a második sárga lapját, azaz kiállította őt a játékvezető, így a Milan a mérkőzés hátralévő részét tíz emberrel volt kénytelen végigjátszani.

Ennek ellenére Sinisa Mihajlovic csapata nem adta föl, olyannyira, hogy az utolsó tíz percre az addig pályán lévő két csatár, Luiz Adriano és Mario Balotelli mellé egy harmadik, Carlos Bacca is beállt. Azaz bátorságnak nem volt híján a Milan, a szerencsének már annál inkább, nem is sikerült kiegyenlíteniük. A Genoa a második győzelmével már 6 pontos, és 13. a táblázaton, míg a Milannak maradt a 9 pontja és a 9. helye.


Serie A, 6. forduló:
Genoa-AC Milan 1-0 (1-0)

Gól: Dzemaili (10.)

szombaton játszották:
Napoli-Juventus 2-1 (1-0)
AS Roma-Carpi 5-1 (3-1)
később:
Bologna-Udinese 15.00
Sassuolo-Chievo 15.00
Torino-Palermo 15.00
Verona-Lazio 15.00
Internazionale-Fiorentina 20.45
hétfő:
Frosinone-Empoli 19.00
Atalanta-Sampdoria 21.00