A Migration Aid ne számítson támogatásra, ott van nekik Soros György

-

A Fidesz-frakció sajtóosztálya közleményben reagált a Migration Aid hétfő délutáni állásfoglalására. A menekülteket segítő civil szervezet kifogásolta Orbán Viktor kijelentését, miszerint az állam pénzügyi eszközökkel támogatta a magyar menekültügyi krízis megoldásában részt vevő civileket. A Migration Aid ugyanis kizárólag magánadományokból működik.


A Migration Aid azt írta Facebook-oldalukon, hogy „a Migration Aid a mai napon értesült Orbán Viktor miniszterelnök úr 13:20 perckor, a Parlamentben elhangzott kijelentéséről, miszerint az állam pénzügyi eszközökkel támogatta a magyar menekültügyi krízis megoldásában részt vevő civileket. Ezúton kérjük a Miniszterelnök urat, hogy a félreértések elkerülése érdekében legyen szíves a támogatott szervezetek listáját és a támogatási összegeket nyilvánosságra hozni. Mindemellett kijelentjük, hogy a Migration Aid központi költségvetési juttatásból nem részesülve, magánadományokból végezte tevékenységét.”


Erre reagált a Fidesz: megnevezte azt a három civil szervezetet, amelyről már korábban is tudni lehetett, hogy államilag támogatják tevékenységüket a migránsok ellátásában (Magyar Vöröskereszt, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat).


A közleményben áll még, hogy a 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport „átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. A politikai aktivitású szervezet tüntetések szervezésével kapcsolatos és egyéb kiadásait Soros György nagylelkű
támogatása minden bizonnyal nagy részben fedezi.”

A Fidesz ettől függetlenül köszönetet mond – mint minden más civilnek is – a bevándorlók ellátásban nyújtott segítségért.