A mexikói corridától Javier Bardemen át a chilei forradalmi dalig

Fotó: / / /

-

Ráhangoló zenés ajándékkosár Weyer Balázstól a focivébé minden napjára.


Mexikó-Kamerun

Egy spanyol corrida volt, de a mexikói alsóbb néposztályok forradalmi dalaként vált legendává. Mivel mással kezdhetnénk.

New York: Szabadság-szobor. Pisa: ferde torony. Kamerun: Manu Dibango és a Soul Makossa.

Mexikó pénteken 18 órakor csap össze Kamerunnal Natalban.


Spanyolország-Hollandia

Dani Carbonellnek és a Macaco-nak majdnem minden évben beleteszik egy számát az EA Sports aktuális FIFA-évjáratába. Ez a FIFA 2009-es játék betétdala volt. A klip tele van celebekkel, a legtöbbet Javier Bardemet látni.

Bredai népzene, Hardwelltől. A legutóbbi vb-döntő „visszavágóját”, a spanyol-holland meccset pénteken 21 órakor játsszák Salvadorban, percről percre-közvetítésünket már a mérkőzés előtt elkezdjük majd.

Chile-Ausztrália

Silvio Rodriguez kubai, de a proletár internacionalizmus keretében írt egy szép számot a chilei mozgalomról. Ez a Santiago de Chile, ma már ott népszerűbb, mint otthon. A gyönyörű nevű pol-beat veterán Soledad Bravo énekel ezen a videón.

Azt hittem a világ minden száma megtalálható az interneten, de nem: a kedvenc ausztrál számom nem. Helyette itt van Nicky Bomba Going Solo című száma. Értitek: egy szóló…, a végén meg egy bomba… Soha frappánsabbat. Chile és Ausztrália péntek és szombat határán, éjfélkor fog összecsapni Cuiabában. Első zenei ajánlónkat – amelyben a nyitómeccsre egy brazil és egy horvát dalt mutattunk – ide kattintva olvashatja.