A mesterlövészek tették a dolgukat, nyertek az angolok

Fotó: Getty Images / Alex Livesey

-

A Premier League két legjobb góllövőjének találataival felkészülési mérkőzésen Anglia 2-1-re legyőzte Törökországot.


Az angolok rögtön a mérkőzés elején vezetést szerezte, miután a PL idei szezonjának gólkirálya, a 25 gólig jutó Harry Kane a 3. percben a török kapuba talált. A Tottenham csatára az őt egész idényben remekül kiszolgáló klubtársától, Dele Allitól kapta a gólpasszt.


Kane 1-0


Azonban alig telt el tíz perc és a törökök kiegyenlítettek, mégpedig Hakan Calhanoglu révén. A gólban elévülhetetlen érdemeket szerzett a gólpasszt adó Volkan Sen és a kapujából fölöslegesen kimozduló Joe Hart. A két válogatott tizenegyedik egymás elleni mérkőzésén ez volt a törökök első gólja.


Calhanoglu 1-1


A második félidőben többnyire az angolok játszottak fölényben, és a 72. percben újra megszerezhették volna a vezetést, ha a megítélt büntetőt Harry Kane inkább értékesíti, ahelyett, hogy a jobb kapufa külső élére rúgja a labdát.


Az angolok szerencséjére azonban a pályán volt a PL-szezon második legjobb góllövője, Jamie Vardy is. A Leicester City csatára a 83. percben egy elé pattanó labdával olyan ügyesen rúgta fejbe Volkan Babacant, hogy a labda a hálóba pattant a török kapusról.

A hátralévő időben próbáltak egyenlíteni a törökök, a ráadásban Joe Hart védett is egy óriásit, amivel jóvátette a kapott gól előtti hibáját. Így az angolok, ha nem is könnyen, de nyertek a helyenként kimondottan jól játszó törökök ellen.


Vardy 2-1