A mentelmi bizottság is vizsgálhatja Rogán vagyonnyilatkozatát

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt / MTI/Szigetváry Zsolt

-

Bejelentés érkezett a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének vagyonnyilatkozatával kapcsolatban a mentelmi bizottsághoz, amely 30 napon belül dönt, indít-e vizsgálatot. Juhász Péter az ellenzéki összefogás politikusa feljelentést tett Rogán Antal vagyonnyilatkozatával kapcsolatban.


Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke a VS.hu-nak azt mondta, hogy már csütörtökön intézkedni fog. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter módosított vagyonnyilatkozatával kapcsolatban viszont szerda délig nem érkezett bejelentés.


Mint arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal valószínűleg ismét pontosítani fogja vagyonnyilatkozatát, jóllehet annak beadási határideje január végén volt. Rogán Antal kedden már másodszor egészítette ki a dokumentumot: először március 21-én azt írta bele kézzel, hogy ugyan 149 négyzetméteres lakásukat felerészben a felesége tulajdonának tekinti, de az ingatlan-nyilvántartás szerint ő a 100 százalékos tulajdonos. Aztán március 31-én azzal egészítette ki, hogy egy télikerttel és a lépcsőház egy hat négyzetméteres darabjával, összesen 36 négyzetméter területtel bővítette lakását, amely így már 185 négyzetméteres. A társasági szerződés alapján azonban úgy tűnik, hogy még mindig hiányzik a 95 négyzetméteres tetőkert bevallása. Módosított Varga Mihály is: január végén még 137 négyzetméteres budai lakást szerepeltetett, ám a kedden módosított bevallás szerint a nemzetgazdasági miniszternek további 41 négyzetméternyi ingatlanja van, ami két parkolóhelynyi teremgarázst és egy tárolót foglal magába. Az ügy részleteiről itt olvashatnak.


Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke és Kerék-Bárczy Szabolcs, a kormányváltók belvárosi egyéni országgyűlési képviselője kikérték a Belvárostól Rogán Antal polgármester és Puskás András alpolgármester vagyonnyilatkozatát. Juhász Péter emellett feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert felmerült a gyanú, hogy Rogán Antal nem valós tartalmú vagyonnyilatkozataival okirathamisítást követett el.