A menőző gazdagok szelfizés helyett fotóst bérelnek a nyaralásra

Forrás: iconosquare.com

-

Van utazási iroda, amely „ne turista légy, hanem utazó” jelmondattal árul olyan utakat Latin-Amerikába, amelyeken profi fényképészek kísérik a kuncsaftokat, akiknek így nem kell azon aggódniuk, hogyan kerül nap mint nap igényes fotósorozat az Instagram-fiókjukra. Több erre az üzletre szakosodott vállalkozás pedig a weben hirdeti hasonló ajánlatait: világszerte számtalan helyen, így Budapesten is több fotós várja, hogy felbéreljék utazási emlékek megörökítésére.


Az El Camino utazási iroda egyenesen az Instagramon kínál „profi fotós kiegészítő szolgáltatással” kolumbiai és nicaraguai utazásokat (9 nap, 1800 euró). Azt észlelte ugyanis, hogy ma már nem is utazó, aki nem oszt meg fényképeket azokról a helyekről, ahol járt, az igényesek pedig szeretik, ha nagyon jó képeken mutathatnak jól, ilyen fotót pedig értelemszerűen profitól várhatnak el.


"The moment we arrived in Shanghai, we were overwhelmed by the energy of the city. Our boys were blown away by the...

Posted by Flytographer on 2015. szeptember 1.

A Guardian című brit lap összeállításából kiderült, hogy profi utazási fotósok kiközvetítésével több cég is foglalkozik. A Flytographer és a Shoot My Travel célcsoportja egyaránt az Instagram-generáció, de nyilvánvalóan más közösségi oldalak használói is felfigyelhetnek az ajánlatokra. Ezek a fotósok részben idegenvezetőként is működnek, egy kétórás fotózós városnézés a Shoot My Travelnél mintegy 210 euró, egy két helyszínes túra a Flytographernél 300 körül van.

Utóbbinál sokkal több helyszínen lehet fotóst bérelni, Budapesten egyenesen hármat is, Rokyt, Melindát és Pétert.