A menő divatcég lesz a gyártója is a magyar olimpikonok ruhájának

-

A Use Unused nem egészen 50 millió forintért készíti el a formaruhákat a riói olimpiára.


A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a Use International nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság megbízását, hogy a saját, győztes tervei alapján legyártsa a nyári olimpiai játékok magyar sportolóinak a ruháját. Az eredetileg becsült 50 milliós árhoz nagyon közel, 48 millió 916 ezer forint lett a végső ár is.


A másik ajánlattevő a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató állami cég, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. volt. Mindenesetre nem kizárt, hogy a Kézmű még részt vehet a munkában, mert a varrásra alvállalkozót von be a Use International.

A Use Unused márka tulajdonosa, Tóth András decemberben beszélt a VS.hu érdeklődésére arról, hogy Magyarországon nehéz jó szakembereket, modellezőket, varrónőket találni, és a magas adóterhek miatt a maradék varrodák is bezárnak.

A tenderen alulmaradt Kézmű Kft. gyártotta a BKV silány minőségi formaruháit. Ezek nemcsak kényelmetlenek lettek és a címkén szereplő anyagösszetételnek sem feleltek meg, de a gyártó a szerződésben vállalt minődésget sem teljesítette – derült ki a VS.hu által megszerzett szállítási szerződésből. A ruhákat magunk is kipróbáltuk.