A menny és a pokol nagyon közel lesz egymáshoz a hoki-vb-n

Forrás: AFP Photo

HÁTTÉR

A magyar hokiválogatott a két legerősebb vb-ellenfél, Ausztria és Szlovénia ellen hangol a dél-koreai a divízió I/A osztályos világbajnokságra, ahol a kiesés és a feljutás egyformán lehetséges kimenetnek számít a magyaroknak.


A keretszűkítés csütörtök este lesz, az osztrákok elleni szombati (16.00), valamint a szlovénok elleni vasárnapi (18.00), budapesti felkészülési mérkőzésen 95 százalékban azok kapnak lehetőséget, akik hétfőn elutaznak majd a Szöul melletti Gojangba – írja az MTI. A tengerentúlon játszó Nagy Gergő ugyan ott van a keretben, de a vb-szereplése a Quad City Mallards rájátszásbeli szereplésétől függ. "Erősebbek leszünk, mint tavaly, de az ellenfelek is erősödtek. Ausztria és Szlovénia az élvonalból esett ki, és most februárban még az olimpián is játszott" - mondta Chernomaz. Hozzátette, hogy a bennmaradás a cél, de minden meccsnek úgy vágnak neki, hogy szeretnék megnyerni. A vb április 20-án kezdődik, az ellenfelek sorrendben: Dél-Korea, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit vb-re, az utolsó pedig jövőre a divízió I/B-ben szerepel. Kovács Csaba, a magyar jégkorong szövetség alelnöke jelezte, személy szerint elégedett lenne azzal, ha a válogatott a harmadik vagy a negyedik helyre befutna, minden ennél jobb szereplés már feljutást jelent. "Ez egy erős csoport, amelyben bárkitől ki lehet kapni, és bárkit le lehet győzni" – fogalmazott az alelnök. A 37 éves hátvéd, Tokaji Viktor kiemelte, nagyon összerázódott a mezőny, és egyre kisebb különbségek döntenek. Csak akkor van esély helytállni, ha minden percben, minden cserénél odafigyelnek, és hiba nélkül játszanak. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az U18-as válogatott vasárnaptól Székesfehérváron játszik a divízió I/B-s vb-n, ahol sorrendben Szlovénia, Ausztria, Lengyelország, Japán és Ukrajna lesz az ellenfele. A cél, hogy legalább a középmezőnyben végezzen a gárda.


A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), Sevela Péter (Dab.Docler) Hátvédek: Gőz Balázs (Morzina-Avoriaz), Gröschl Tamás (Dab.Docler), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV 19), Hüffner Adrián (Dab.Docler), Kiss Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Szirányi Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Löwen Franfurt) Csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Bartalis István (Troja Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV 19), Hári János (HIFK Helsinki), Kóger Dániel (Elmira Jackals), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (El Paso Rhinos), Nemes Benjamin (Sapa Fehérvár AV 19), Németh Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Sárpátki Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Sebők Balázs (Kärpät Oulu), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (HC Rouen)