Sok menekült még mindig a kormány buszaira vár a Keletinél

Fotó: VS.hu / Kummer Janos

-

Körülbelül kétszázan felszálltak egy szombathelyi vonatra, tudósítónk szerint mintegy ötszáz menekült lehet most a Keleti pályaudvarnál. Bár a kormányszóvivő már bejelentette, hogy nem küldenek újabb buszokat értük, sokan még mindig abban a hitben vannak, hogy kormány elszállítja őket Ausztriába.


Vannak olyanok is, akik már értesültek róla, hogy nem jönnek újabb buszok, de abban bíznak, előbb-utóbb összegyűlnek annyian, hogy mégiscsak elviszik őket is.

Pedig immár elvileg vonattal is útra kelhetnének; a nemzetközi jegypénztárban azt az információt kaptuk, hogy – bár akár egy-két órás késések is előfordulhatnak – a menetrend szerint elindítják az összes vonatot belföldre és Nyugat-Európába is, jegyet pedig bárki vásárolhat.

Csakhogy ezt egyelőre kevés menekült tudja, mivel semmilyen tájékoztatást nem kapnak a helyszínen, sőt a jegypénztár melletti képernyőn továbbra is az van kiírva, hogy nem indulnak vonatok Budapestről. Ennélfogva a pénztárnál is alig lézengenek néhányan.

Az információ persze fokozatosan egyre többekhez eljut, egy Szombathelyre tartó vonatra körülbelül kétszáz menekült felszállt.
Tudósítónk a győri pályaudvaron is látott nyolc-tíz tanácstalanul várakozó menekültet.


Helyzetkép a Keletiből