A menekültek már a focisták munkáját is elveszik Angliában

Forrás: facebook

-

Egy thai menekült kilenc évvel Angliába érkezése után írt alá a Sheffield Unitedhez – írta az i100.


Kler Heh, aki az elnyomott Karen népcsoport tagja, úgy nőtt fel, hogy egy thai-burmai határnál levő menekülttáborban focizott a többiekkel, de akkor még nem gondolta, hogy egyszer egy ilyen hihetetlen karriert fut majd be, és még csak az elején tart.


Kler a Reutersnek úgy nyilatkozott, sose gondolta, hogy ki fog egyszer jutni a táborból, és beléphet Thaiföld területére. 2006-ban azonban a fiút és családját egy ENSZ programnak köszönhetően Sheffieldbe költöztették, anélkül, hogy tudtak volna egy szót is angolul.

A thai fiú helyi csapatokban játszott szélső középpályásként, amikor hallott a Football Unites Racism Divides ( a Foci egyesít, a Raszizmus Elválaszt) csoportról, és hirtelen a Sheffield United válogatóján találta magát, ahová végül harmadik kísérlet után sikerült bekerülnie.

A szélső nem csak egy nyelvet tanult meg, alkalmazkodott egy kultúrához, de most már profi szerződése is van a csapatnál. Ezt a csapat akadémiájának menedzsere, Nick Cox is „hihetetlen eredménynek” nevezte.

A most 18 éves Klernek a következő célja, hogy lenyűgözze az U21-es csapat edzőjét és menedzserét is.


Nagyon ambiciózus játékos vagyok. Egy nap Mianmar vagy Thaiföld csapatkapitánya szeretnék lenni, és olyan magas szinten játszani, ahogy csak tudok a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában. Szeretnék pozitív példa és a remény szimbóluma lenni, hogy a menekülttáboron kívül is van élet.