A menekültek görög úttorlaszánál készített szelfivideót Kakuk György

-

Kakuk György egykori újságíró, jelenleg a DK elnökségi tagja a görög autópályáról posztolt magáról egy videót, amelyben a menekültek úttorlaszáról számol be a görög–macedón határtól 15 kilométerre.


A riport pillanatában félpályás lezárásról tudósít, de – mint mondja – néha az egészet lezárják a menekültek, és olyankor megáll a személy- és kereskedelmi forgalom.

Az autópályán ragadt menekültek transzparensekkel követelik, hogy szülessen megoldás a helyzetükre. „Előre nem tudnak menni, visszafele pedig nincs hova” – mondja Kakuk, majd hozzáteszi, hogy Görögországban jelenleg 52 ezer menekült van, akiknek a részleges visszatoloncolása Törökországba elkezdődött, de aztán leállt, mert olyanok is kerülhettek az első csoportba, akik menedékjogot kértek. „Az egész dolog kezd zűrzavarossá és érthetetlenné válni” – összegez Kakuk, aki azzal zárja tudósítását, hogy a boszniai háború idején, a kilencvenes évek elején Magyarországon 100 ezer menekült élt úgy, hogy szerinte azt észre se lehetett venni.


"Itt ragadtunk" - áll a transzparensen. Félpályás útlezárás az északi autópályán.Jó reggelt Európa 15.

Posted by Gyorgy Kakuk on Wednesday, 6 April 2016

„Jó reggelt Európa 15” – ezzel a szöveggel posztolta Kakuk a videót, mivelhogy rendszeresen készít ehhez hasonló szelfivideókat. Legutóbb a maronita kolostorok völgyén ment keresztül, és azt dokumentálta.

Kakukot szeptember elején előállították, miután egy sajtótájékoztató keretében átvágta a drótkerítést a déli magyar határnál.