A megvert szegedi fiú szerint nem a kormánykampány miatt bántalmazták

-

Facebookon adott ki nyilatkozatot a kubai-magyar fiú, akinek barátnőjét több mint egy hete megverték Szegeden, mert őt bevándorlónak nézték.


Különösen zavar, hogy a jelenlegi emigráns hullám körül kialakult helyzetet okolják, illetve a kormány propagandáját támadják egyesek, hiszen megítélésem szerint, sőt biztos vagyok benne, hogy a történéseknek ehhez semmi köze.

A Szegedma.hu írta meg, hogy Viktor, a több mint egy hete Szegeden megvert Tímea barátja a Facebookon üzent azoknak, akik az ő ügyükkel foglalkoznak azóta is. Őt és barátnőjét azért verték meg, mert bevándorlónak nézték, holott a kubai-magyar fiú Magyarországon született, 24 éve.

A fiú hosszú bejegyzésében azt is írja, rögtön a fenti rész után, hogy “a bevándorlónak való kikiáltásom csak ürügy-provokáció volt ahhoz, hogy verekedést kezdeményezhessenek” - ami, legalábbis részben ellentmond annak, amit állít, hisz ezzel éppen azt mondja, hogy a kampány tette lehetővé a provokációt.

Azt is írja, hogy a tetteseknek megbocsátotta azt, hogy őt megverték, de amit a barátnőjével tettek, azt soha sem fogja tudni megbocsátani. Mindenesetre nem szeretne nyilatkozni, inkább azt szeretné, ha már békén hagynák.


Talán, még annyit szeretnék elmondani, hogy itt élek Szegeden immáron 24 éve, édesapám tősgyökeres szegedi, aki nekem és testvéremnek Magyar nevelést adott. Én magyarnak érzem magam, de sohasem fogom megtagadni, hogy édesanyám kubai, és néger vér is csörög az ereimben. Nagyon sokáig nehéz volt feldolgozni, hogy ezt nem mindenki tudja elfogadni, de erről én nem tehetek. Bárki, aki ezért rosszindulatúan minősít, saját magáról állít ki bizonyítványt

- zárja a bejegyzést.