A Médiatanács szerint nem diszkriminálták a Klubrádiót

-


A TASZ szerint a Médiahatóság nem ugyanazzal a szigorral járt el az egyes rádiós frekvenciákra pályázó cégekkel szemben, ugyanis a nyertesek között is voltak olyan hibák, amelyekkel a Klubrádió pályázatát visszadobták.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint viszont a Médiatanács a rádiós frekvenciák pályáztatásakor a „következetesség, a jogbiztonság és az egyenlő elbánás elve” alapján járt el. A közlemény szerint a TASZ a közérdekű adatok kiadásáért perelt, ám azokat a Médiatanács üzleti titokra hivatkozva nem adta ki. Az első és másodfokú bíróság nekik adott igazat, a Kúria viszont úgy döntött, ki kell adni a kért adatokat. Ez meg is történt.

A hatóság szerint nem igaz, hogy a Médiatanács „diszkriminatív eszközként használta volna a formai követelményeket a rádiós frekvenciák újrapályáztatásakor”.

A Médiatanács nem tévedhetetlen – áll a közleményben –, a rádiós frekvenciákról szóló döntését is meg lehetett támadni bíróságon. Ráadásul, miután a formai követelmények maradéktalan teljesítése sok esetben nehézségbe ütközött, tavaly decembertől lényegesen egyszerűbbek a formai követelmények.