A McLaren focis hasonlattal magyarázta a szenvedését

Fotó: DPPI Media / FLORENT GOODEN

-

Meccshiánnyal küzdött tavaly a Forma–1-es csapat, állítja Arai Jaszuhiszu, a Honda motorsport főnöke.


A japán motorgyártó 2008 után tért vissza Forma-1-be, hogy felújítsa az 1980-as évek végén, illetve a 1990-es évek elején 'oly sok sikert eredményező egykor kapcsolatát a McLarennel. A felmelegített frigy azonban nem nagyon akart működni.


Az ijesztően pocsék előszezont még annál is rosszabb versenyidény követte, melynek végére a csapat mindössze 27 pontot tudott összekaparni, és így kilencedik lett a tíz csapatot felvonultató mezőnyben. A bénázás oka pedig nem más volt, mint a Honda hosszú távolléte az F1-től.


Jaszuhiszu Arai a csapat spanyol világbajnokától, Fernando Alonsótól is számíthat néhány jó tanácsra


„A szezon elején nagyon megéreztük a hosszú kihagyást, rengeteg technikai problémával szembesültünk. Habár viszonylag korán felismertük őket, mégsem tudtunk elég gyorsan reagálni, mindennel le voltunk maradva. Mindennek az oka az volt, hogy erős „meccshiánnyal” küzdöttünk” – mondta Jaszuhiszu Arai, a Honda motorsport főnöke az Asian Rewiew-nak.

Jaszuhiszu azt is elmondta, hogy tavaly úgy vágtak neki az idénynyitó Ausztrál Nagydíjnak, hogy valójában még nem volt kész teljesen az hibrid erőforrás, amiből később is rengeteg problémájuk származott, mire mindenre megtalálták a megoldást.

Az idei szezon március 18-20-án kezdődik Ausztráliában, éa McLaren-Honda a tavalyi csapattal, azaz Fernando Alonsóval és Jenson Buttonnal fog nekivágni az évnek.