A "másik" Murray már megnyerte a maga Australian Openjét

Fotó: AFP / PAUL CROCK

-

Jamie Murray a brazil Bruno Soaresszel párban megnyerte a férfi párosok versenyét. Öccse, Andy holnap Novak Djokoviccsal döntőzik egyesben.


A hetedik helyen kiemelt Murray - Soares páros a Daniel Nestor - Robert Steapanek kanadai, cseh kettőst győzte le három játszmában, szetthátrányból fordítva.


A 29 éves Jamie Murray az egyéni világranglista 2. helyén álló Andy Murray bátyja. Azonban míg Andy igazi világsztár, addig Jamie-nek egyesben a profi pályafutása kezdetén felmutatott 824. hely volt a legjobb produkciója a világranglistán. Talán érezte, hogy az nem az ő világa lesz, inkább meghagyja a babérok learatásának lehetőségét az öccsének, ő pedig a páros versenyekre koncentrál.

Így ma már van 14 tornagyőzelme, egy-egy döntője Wimbledonban és a US Openen, most pedig már egy Grand Slam-győzelme is. Ami eddig csak vegyes párosban volt, miután 2007-ben Jelena Jankoviccsal az oldalán győzni tudott Wimbledonban.


Most Jamie a család büszkesége


Holnap az ifjabb Murray fiúért, Andyért szurkolhat a család (és egész Nagy-Britannia), aki a szerb világelső, Novak Djokovic elleni mérkőzésen ötödik alkalommal fut neki a melbourne-i döntőnek, ahol még egyszer sem járt sikerrel.

Australian Open, férfi páros, döntő:
J. Murray, B.Soares – D. Nestor, R. Stepanek 2:6, 6:4, 7:5